Морските услуги предлагани от НДТ КОНСУЛТ ЕООД включват:

Визуална инспекция на корпуса

Визуалната инспекция на корпуса на плавателния съд трябва да определи дефектната област, която се нуждае от подновяване, и общото му състояние. Инспекторите подпомагат супервайзора при търсенето на структурни дефекти. Правят се снимки и се предават на корабособствениците, за да им се даде по-добра представа за състоянието на техния кораб.

Инспекция по време на пътуване

Когато графикът на плавателния съд е твърде стегнат за дълъг период от време, а предстой освидетелстване на плавателния съд и уточняване на ремонтните дейности по корпуса в корабостроителницата. Ние сме в състояние да предоставим инспектори, които да се качат на плавателния съд по време на пътуване и да извършват инспекция на борда. Това ще помогне на собствениците на кораби да спестят време и разходи. Ще бъдат разработени насоки относно нужният ремонт на структурата на корпуса и оценката на теглото на стоманата. Тези насоки ще бъдат изпратени на собствениците на кораби, което ще ги улесни да планират своя бюджет и график за ремонт на корабите.

Оценяване на състоянието на структурата

Инспекцията на корпусните конструкции, включително тръбопроводи в танковете, състоянието на анодните протектори и покритието им.  Ще бъде предаден обобщен доклад на супервайзора или корабособственика при приключване на инспекцията на танковете. Корозиралите участъци се скицират и класифицират (тежка корозия, разсеяна корозия и т.н.) Остатъчната дебелина на тези стоманени листи се определя чрез ултразвуково измерване на дебелината на стоманата. Изготвя се доклад за подновяване на дефектните участъци в структурата на корпуса, придружен със снимков материал. Изчислява се необходимото количество стомана (листи и профили) необходимо за подмяна.